UNA STELLA A BETLEMME (Milad, 2004)

dilluns, 20 de juliol del 2009

LA UNIÓ DE DONES ÀRABS: CRISTIANES I MUSULMANES

SALA DEL MUSEU "LA CASA ANTIGA A BETLEM"
La setmana passada vaig visitar el Museu "La casa antiga a Betlem", que és al càrrec de la Unió de Dones Àrabs, una associació creada el 1947 com a Societat benèfica, social i cultural. Es va iniciar com un centre de Primers Auxilis registrat al Ministeri d'Assumptes Socials, sota jurisdicció jordana. Al 1994 va passar a l'Autoritat Palestina.
Durant els darrers 59 anys ha estat molt activa perquè duu a terme nombroses activitats.
El Comitè Executiu està format per 13 dones, mentre que el Comitè General està format per més dones. Actualment hi ha 80 dones, de les quals el 99% són voluntàries (no reben cap paga per compensar la seva tasca).

PROJECTES CARITATIUS:

1.Ofereix un àpat calent diari a nens de llars d'infants d'escoles de Betlem. El nombre d'infants que se'n serveixen és entre 200 i 500.

2.Cada any distribueix roba, joguines i caramels a nens i nenes pobres, tant per Nadal com pel Ramadà.

3.Ha proporcionat beques d'estudis universitaris.

4.Durant 25 anys, cada any s´han proporcionat jerseis als presoners polítics que hi ha a les presons israelianes.

CENTRE DE COSTURA I BRODATS: es va obrir el 1969.

1.Dóna feina a dotzenes de dones necessitades amb l'objectiu de contribuir a incrementar el sou de les seves famílies i fer-les més independents.

2.Preserva la tradició i l'herència cultural del Brodat, intentant que els treballs siguin inspirats en els vestits tradicionals de Palestina.

El Centre es troba en el mateix edifici que el Museu Popular d'Arts. En aquest lloc les dones s'entrenen per tal de continuar, posteriorment, amb els treballs a les seves cases, de manera que el treball els permet al mateix temps realitzar les tasques domèstiques i tenir cura dels seus fills. Quan acaben una feina, la porten al Centre, reben una paga i s'emporten una altra feina per fer a casa, i així successivament. Les feines d'acabat, rentat, planxat i etiquetat es fan al Centre. Hi ha més de 100 dones que broden i els treballs es venen a la botiga del Centre i en mostres i exposicions que cada any es fan en diverses ciutats.

EL PROJECTE DE MENJAR TRADICIONAL PALESTÍ: va començar al 1987 i segueix creixent. La cuina on es prepara el menjar té totes les eines i equipament modern necessari.

1.Pretén oferir un treball. Ara hi ha 11 dones involucrades.

2.Conserva les tradicions culinàries.

3.Utilitza més productes agrícoles.

4.Insereix les dones en el treball comunitari i els permet contribuir a l'economia familiar.

Es produeixen aliments congelats, pastisseria,... També es congelen vegetals, com els cors de carxofa. Es produeixen melmelades i confitures i sucs de taronja, llimona...

Les responsables de la Societat supervisen el treball i proporcionen les receptes de cuina.

EL MUSEU "LA CASA ANTIGA A BETLEM": museu situat a pocs metres de l'església de la Nativitat. Format per dos edificis antics originals amb nou habitacions. El museu es va obrir al 1972 i conté una valuosa col·lecció de vestits tradicionals palestins, eines de casa i del camp i mobles tradicionals. A més a més hi ha una àmplia col·lecció de fotos antigues que mostren com eren Betlem i els seus habitants al segle XIX i principis del segle XX.

EL MUSEU D'HISTÒRIA DE BETLEM: està situat a l'entrada de Betlem. Es va habilitar amb la col·laboració de molts donants.

Aquí teniu un video:


Watch more Bethlehem videos at tripfilms.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada