UNA STELLA A BETLEMME (Milad, 2004)

dissabte, 25 de juliol del 2009

BABY CHARITAS HOSPITAL: AJUDA ALS INFANTS DE BETLEM

QUADRE DEL P. ERNEST SCHNYDRIG

Imagina't que el teu fill està malalt i no hi ha metge...!

"Vigília de Nadal del 1952. El P. Ernest Schnydrig va cap a l'església de la Nativitat de Betlem per assistir a la Missa. Pel camí es fixa en una persona que hi ha a prop d'un camp de refugiats palestí. És un pare que està enterrant el cadàver del seu fill en el fang. L'home està destrossat. El P. Schnydrig es pregunta: "Com puc celebrar el Naixement de Jesucrist mentre els infants estan sofrint tant en el mateix indret on Ell va néixer?" Mogut per la seva experiència, el P. Schnydrig funda el Baby Charitas Hospital, encara present a l'actualitat per ajudar als més pobres de la millor manera possible, sense exclusions a causa de nacionalitat o creença."

EDIFICI DE L'HOSPITAL
Els infants són les víctimes que més pateixen a causa del conflicte. En general el nivell d'higiene és baix. I si a més a més les criatures pateixen malnutrició o estan desnodrides, qualsevol infecció pot amenaçar les seves curtes vides. El Baby Charitas Hospital està compromès en ajudar a tothom de manera professional i compassiva. Tal com indica el nom "Charitas", la caritat és la base del seu treball en aquest hospital. Se centra en el dret dels infants a tenir accés a l'atenció mèdica i a obrir-se i desenvolupar els seus talents. El personal mèdic és allà per ajudar dia rere dia, any rere any..., les 24 hores. En un context de tensions sòcio-polítiques, aquest gest diari d'esperança és vital. Els donatius de les persones i grups que donen suport a l'hospital són essencials i permeten a les famílies orientar el seu camí cap a un futur millor. Els/les habitants de Betlem estan agraïts/des perquè se n'adonen que el món no s'ha oblidat d'ells i elles i que la seva ciutat és un lloc d'esperança per a cadascú.

UN DELS NADONS EN UNA INCUBADORA. HI HA MOLTS INFANTS PREMATURS

Personal mèdic de l'hospital ha rebut cursos de formació de clown, primerament a Betlem mateix i posteriorment en una estada a Itàlia, on la clownteràpia i els pallassos d'hospital estan molt organitzats.
Pel que fa a nens interns, les mares poden estar-se al centre. Hi ha una sala habilitada amb llits separats per cortines, bany, cuina i sala d'estar. D'aquesta manera les mares, que són pobres i no poden permetre's les despeses de traslladar-se amunt i avall, poden ser a prop dels seus infants i estan molt ben ateses.

LA SALA DE LLITS HABILITADA PER A LES MARES DELS NENS INGRESSATS

A l'hospital hi ha infants amb malalties cròniques del sistema immunològic, del metabolisme, etc., entre d'altres afeccions. En canvi, els infants amb càncer són tractats en hospitals governamentals. L'hospital també atèn als beduïns, que viuen en barraques i no es poden moure d'allà perquè no tenen document d'identitat. Els beduïns no pertanyen ni a Israel ni a Palestina i per això no tenen cap dret a res. Personal mèdic es desplaça a les zones de barraques per atendre els nens d'aquestes famílies tan pobres i marginades.


MURAL A LA CAPELLA "MATER MISERICORDIAE" DE L'HOSPITAL



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada